Age is just a number

Age is just a number

Het aantal singles stijgt met grote snelheid. Ook het aantal singles onder ouderen (50+) stijgt de laatste jaren snel. Dit kan onder meer komen door het verdwijnen van het “taboe” op scheiden. Dit leidt ertoe, dat ook ouderen, die doorgaans al langer getrouwd waren, alsnog gaan scheiden. Ook zien we meer vrouwen die single zijn op latere leeftijd, dan mannen. Hiervoor geeft het CBS ook een verklaring; namelijk dat vrouwen doorgaans ouder worden en hun mannen meestal overleven. Ook kiezen meer vrouwen van 50+ er zelf voor om single te blijven. Als zij de 50 gepasseerd zijn “hebben ze niet meer zo’n zin” in een relatie. Maar ook de oudere man blijft steeds vaker alleen.

En dat vind ik zonde. Voorop gesteld maakt iedereen natuurlijk zijn eigen keuzes over zijn eigen toekomst. Maar waarom zou je je geluk af laten hangen van je leeftijd? Ik kan mij juist voorstellen dat je , zodra je kinderen zo’n beetje de deur uit zijn en jij met je sudoku in je eentje aan een glaasje wijn zit te nippen, JUIST behoefte hebt aan gezelschap. Ik kan me ook voorstellen dat je, als je al een tijdje alleen bent, geen zin meer hebt om nog iemand anders zijn was te moeten strijken, het plankje in de badkamer weer te moeten delen met scheerschuim en aftershave en elke nacht wakker te moeten liggen van de bomen die hij (of zij natuurlijk) omzaagt. Maar, wat is er mis met een vriend of vriendin, met wie je gezellige dingen kunt doen, waar je een arm omheen kunt slaan en waar je je AOW mee over de balk kunt smijten? (In hoeverre je met je AOW kunt smijten dan……)

Ook op hogere leeftijd behoort een LAT-relatie natuurlijk tot de mogelijkheden! Op die manier houd je je vrijheid, maar kun je je vrije tijd met iemand delen!

Zelfs als je al een tijdje alleen bent , betekent het niet dat een nieuwe relatie, met alles erop en eraan niet meer tot de mogelijkheden behoort. Je hebt levenservaring zat, je weet wat je wel en niet wilt in je leven en je hebt je prioriteiten goed op orde. Een kopje koffie in het eerste lentezonnetje, smaakt toch lekkerder als je in leuk gezelschap bent? Of je nou 20 bent of 80, de liefde blijft altijd prachtig! (En dat rijmt ook nog!)

De bronafbeelding bekijken

Neem nu de stap naar een gezamenlijke toekomst!!! Wil jij kennismaken met een leuke vrouw van 66 jaar uit de omgeving van Reeuwijk? pic.twitter.com/5J9NT1DsV4

Ongeveer een jaar geleden op Take2's Twitter via Twitter Web App