Been there, done that……

Als je huwelijk op de klippen loopt, denk je misschien: ik hoef NOOIT meer een vent of vrouw. Been there, done that, klaar ermee. Maar, misschien is het een cliché, juist als je er niet op zit te wachten…..precies. Meestal kom je na een breuk van een langdurige relatie eerst terecht in een zogenoemde “troostrelatie”. Een relatie om je ex, dan wel je verdriet om diegene te vergeten, een relatie om de wereld te laten zien dat je echt nog wel “in de markt ligt”, of uit wrokgevoelens jegens je ex.  Hoe dan ook; 9 van de 10 keer werkt een troostrelatie niet, omdat je om de verkeerde redenen bij elkaar bent; je hebt allebei behoefte aan aandacht, gezelschap en genegenheid, maar erg kritisch ben je in een troostrelatie niet, omdat je eigenlijk nog niet klaar bent voor “het echte werk”.

Hoe weet je of je toe bent aan een nieuwe liefde in je leven?  Op die vraag bestaat geen simpel, pasklaar antwoord. Eén ding is zeker; OF je eraan toe bent bepaal jij. En niemand anders. Er zijn echter wel een paar “tekenen aan de wand” die je in acht kunt nemen;

– Koester je nog intense haat, en/of wrokgevoelens jegens je ex? Hoewel men vaak lijkt te denken dat je dan JUIST over iemand heen bent….dat is dus niet zo.
– Vergelijk je al je dates met je ex? Idealiseer je hem/haar nog steeds? Praat je voortdurend over hem/haar? Het lijkt me duidelijk dat je dan ook nog niet over je ex heen bent.
– Ben je het alleen-zijn zat en ben je bereid om je onafhankelijkheid op te geven, of daar op zijn minst compromissen in te sluiten? Dat is een GOED teken!
– Weet je wat je wilt in je nieuwe relatie, of juist (misschien nog wel belangrijker) wat je NIET wilt? Ook een heel goed teken!
– Kijk je bij het zitten op een terrasje wel erg veel in het rond en vraag je je bij elke enigszins aantrekkelijke man/vrouw af “of hij/zij nog single zou zijn”? Ik denk dat je dan de volgende stap wel kunt zetten.

Toch is het dan (en ik spreek uit ervaring) nog best lastig om de juiste persoon te vinden. Al snel ben je geneigd op zoek te gaan naar “Mr. Of Mrs.  Perfect”. Maar echt, die bestaat niet. Elke man vergeet het dopje van de tandpasta, knoeit bij het plassen en/of vergeet zijn handdoek in de wasmand te gooien. En elke vrouw praat teveel, te vaak en zeurt weleens. Relatiebemiddeling kan je helpen om precies die dingen uit een persoon te halen, die bij jouw persoonlijkheid passen. Jullie hoeven geen “olijke tweeling” te zijn, maar er moet wel een match zijn op bepaalde persoonlijkheden en karaktertrekken. DE manier om voor JOU de prins of prinses op het witte paard te vinden…..Of het bruine paard……of zwart………..misschien wordt een shetlander……. Als het maar JOUW prins of prinses is!

“Right now someone you haven’t met is out there wondering what it would be like to meet someone like you”

Miriam Niels

Neem nu de stap naar een gezamenlijke toekomst!!! Wil jij kennismaken met een leuke vrouw van 66 jaar uit de omgeving van Reeuwijk? pic.twitter.com/5J9NT1DsV4

Ongeveer 10 maanden geleden op Take2's Twitter via Twitter Web App