Een ontmoeting met een twist

Ik maak me klaar voor mijn date en sta voor mijn kledingkast. Zei hij nou dat hij een zwart overhemd aan zou trekken? Ik weet het niet meer precies. Ik kies voor het donkerblauwe jurkje, lekker veilig en toch vrouwelijk.

De Date

Wat gehaast pak ik mijn fiets. Gelukkig hebben we in een grand café dichtbij mijn huis afgesproken. Meestal is het daar rond dit tijdstip niet zo druk en het is inderdaad nog rustig. Ik zet nog even mijn telefoon op ‘stil’ en ga de warmte van de kroeg tegemoet. Snel kijk ik rond en zie hem zitten! Dat zou hem toch moeten zijn. Een volle bos haar, een lang postuur en inderdaad, hij draagt een zwart overhemd. Ik loop op hem af en ik stel me een beetje onhandig aan hem voor. Pff .. ben best nerveus. Hij vraagt meteen of ik wat wil drinken en gaat het voor mij halen. Terug aan het tafeltje beginnen we te kletsen. Ik vraag hem waar hij werkt en hij vraagt mij of ik hier in de buurt woon. Hm .. had ik hem dat aan de telefoon niet al verteld? Ik hoop dat hij niet zo’n man is die maar met een half oor luistert. We kletsen verder, het volgende rondje betaal ik en … hij is aardig maar boeit me niet echt! Het lijkt soms of hij zich niets herinnert van ons telefoontje van eergisteren, luistert hij vanavond met oprechte interesse naar mijn gebabbel?

De perfecte date, of niet?

Ik kijk op mijn horloge en de tijd is voorbijgevlogen. “Zullen we maar braaf naar onze coach luisteren en ons eerste afspraakje afsluiten?” vraag ik hem. “Niet te lang mocht onze date duren, toch Rob?” Verbaasd kijkt hij mij aan. “Coach…? Rob….? Ik kan je even niet volgen? Ik heet Marcel!” “Marcél?” Ik voel me rood worden en krijg het ineens stikbenauwd! Ik stamel: “Hè .. maar, jij bent toch Rób, mijn blind date?”

“Oww,” zegt Marcel, en de teleurstelling klinkt door in zijn stem … “Ik dacht al dat het te mooi was om waar te zijn. “Je had dus eigenlijk een afspraak met een zekere Rob …” Oh, nee!! Snel zoek ik naar mijn telefoon en zie dat ik 4 gemiste oproepen heb, allemaal van ROB!

Ik vraag Marcel om alstublieft heel even te wachten. Snel bel ik Rob, die gelukkig meteen opneemt. Verward leg ik hem uit dat ik dacht al heel de avond met hem aan een tafeltje te zitten, maar dat ik een andere man voor hem heb aangezien. Ik beloof hem morgen te bellen. Oh ja, en beterschap, en excuses!

Hoe het goed kwam 

Ongemakkelijk kijk ik naar Marcel. Oké .. even omschakelen is dit! Ik leg hem uit van mijn lidmaatschap bij een relatiebemiddelingsbureau, die succesvol werkt met blind dates. Vertwijfeld kijkt hij mij aan .. “En wat is nu het plan?” Verlegen zeg ik: “Eigenlijk wil ik heel graag met Rob afspreken!” “Als ik had geweten dat er zúlke leuke vrouwen bij dat bureau staan ingeschreven, zou ik me ook wel hebben aangemeld!” zegt Marcel. We schieten in de lach, kijken elkaar aan en met een knipoog zegt hij: “Proost, op de blind date en………. wil je mij het nummer van jouw relatiebemiddelingsbureau even geven?”