We voelen ons een stuk jonger, leven weer, stralen weer en hopen zo samen nog een fijn leven te hebben.

Dirk 73 jaar / Januari 2018

Na een huwelijk van 41 jaar ben ik gescheiden, daar ik nog een aantal jaren een gewoon, prettig leven wilde leiden. Ik had geen gelukkig huwelijk, wat zwaar beïnvloed werd door een bepaalde ziekte van mijn ex-vrouw. Ik vond het wel mooi geweest bij mijn 65e, wellicht had ik eerder moeten scheiden.

Na ruim een jaar heb ik mij ingeschreven bij een relatiebureau, een voorloper van Take2, wat een aantal dates opleverde. Daarnaast heb ik ook enkele keren via Internet gedated en ook wel eens via de krant of gewoon iemand tegengekomen. Bij elkaar van begin 2011 tot half 2017 zo ongeveer 30 dates, die varieerden van een half uur tot een aantal contacten van 1 tot circa 6 á 7 keer.

Na een mislukte date hield ik het weer even rustig, daar het toch een emotionele zaak is.

Je ziet het na 10 minuten, een uur of na een aantal keren van, nee, dit wordt het niet.  Ook moet er niet te lang gewacht worden met “nee” zeggen, daar er anders verwachtingen worden gewekt. Meestal klikt het wel of niet direct. In de afgelopen 7 jaar 3 relaties gehad van 2 – circa 6 maanden.

Een echte verliefdheid gaat heel snel, of je 27 bent of 73, het maakt niet uit. Bij ouder zijn is de verliefdheid verstandiger, vanwege de levenservaring en niet alleen vanwege de hormonale effecten. Bovendien zijn er twee levens met hun eigen (zware) ervaring en gewoontes en dat zal dan toch in elkaar moeten overlopen. Men moet dan bij bepaalde verschillen elkaar daarin respecteren, bijv. geloof en niet-gelovig.

Dankzij de vasthoudendheid, het geheugen en het inschattingsvermogen van Ellen kwam er een date, terwijl beiden al enigszins de moed hadden verloren qua dating. Echt op basis van een goede inschatting door haar van beider karakters, interesses, persoonlijkheid en levensachtergrond.
De klik tussen ons was er al na 10 min. en hebben we al 5 maanden een vaste relatie waarin we echt verliefd zijn en het zelfs al vrijwel samenwonen is.
We voelen ons een stuk jonger, leven weer, stralen weer en hopen zo samen nog een fijn leven te hebben.

Neem nu de stap naar een gezamenlijke toekomst!!! Wil jij kennismaken met een leuke vrouw van 66 jaar uit de omgeving van Reeuwijk? pic.twitter.com/5J9NT1DsV4

Ongeveer een jaar geleden op Take2's Twitter via Twitter Web App