“Family; where life begins and love never ends”
Samenwonen; achter de roze wolken schijnt de zon.
In mijn vorige blog sprak ik over de start van een samengesteld gezin. Je bent verliefd, De kinderen hebben lol met elkaar en alles klikt zoals het zou moeten klikken. Jullie lijken klaar voor de volgende stap; samenwonen.
Niet iedereen wil dat. En het hoeft natuurlijk ook niet. Ooit riep ik zelf, dat ik nooit meer een vent in huis hoefde. Maar, je wordt verliefd en alleen is ook maar alleen. Nadat we de zoveelste avond append door hadden gebracht terwijl we hemelsbreed 1 km bij elkaar vandaan woonden, vonden we het beiden praktischer, maar vooral veel gezelliger, om samen te gaan wonen. En zo geschiedde.
Samengestelde gezinnen doorlopen 4 fases. De eerste fase beschreef ik hierboven al, heel toepasselijk heet die fase ook: “de droomfase”. Na een periode van daten heb je het geluk weer gevonden! Tijd om samen te dromen dus!
De tweede fase noemen we: “ De periode van het wakker liggen”. Tja, de naam laat niet veel te raden over. In deze periode wordt de roze bril ineens ietwat donker. Het nieuwtje is eraf, er kunnen spanningen ontstaan. Als je zelf kinderen hebt, weet je dat de kinderen altijd op 1 zullen staan. Voor je nieuwe partner geldt hetzelfde. Dit kan lastig zijn, maar het sleutelwoord in deze situatie is: praten. Niet verwijten, maar: praten.
Alsof fase twee nog niet heftig genoeg klinkt, noemen we de derde fase: “de periode van de nachtmerries”. Klinkt niet heel hoopgevend he? Maar, even door de zure appel heen bijten, blijven praten, tijd voor elkaar maken, want daarna breekt de zon weer door:
Fase 4: “de periode van dromen en werkelijkheid”. Oftewel: Iedereen staat weer met beide beentjes op de grond, er is een harmonie ontstaan. Iedereen heeft zijn plekje in het nieuwe gezin en er is rust en duidelijkheid.
Ik realiseer me dat dit verhaal niet heel aanmoedigend klinkt, maar in fase 1 moet je vooral lekker verliefd zijn en denken aan fase 4! Want, het kost even wat moeite, maar je krijgt er ook veel voor terug. Take2 relatiebemiddeling zoekt voor single vaders en moeders een goede match, voor zowel jezelf als voor je kinderen. Dan kun je fase 2 en 3 gewoon overslaan. 😉
Miriam Niels

Neem nu de stap naar een gezamenlijke toekomst!!! Wil jij kennismaken met een leuke vrouw van 66 jaar uit de omgeving van Reeuwijk? pic.twitter.com/5J9NT1DsV4

Ongeveer een jaar geleden op Take2's Twitter via Twitter Web App