“ I want to feel your hand in mine and walk through life. Together.”

Jij wordt wij……..

 

Als je alleenstaand bent, ben je al vrij snel gewend aan je onafhankelijkheid. Waar je in het begin zo bang voor was, voelt al vrij snel als een privilege; je eigen koers bepalen, je eigen tijd indelen en je bent aan niemand verantwoording schuldig, behalve aan jezelf. Indien er kinderen zijn, zijn zij je hoogste prioriteit, gevolgd door vrienden en familie. Als je gaat daten, geef je dit niet op. Je bepaalt nog steeds met wie, wanneer en waar je date en of dit wel of geen vervolg zal hebben. Als je een date hebt hoop je natuurlijk dat het een gezellige avond wordt en dat het een match is.

Maar als dit dan eenmaal zo is; je hebt een match, je spreekt nog een keer af en de vonken spatten er vanaf: Je bent verliefd. Het leukste gevoel dat er is; de vlinders, de dagdromen, de lieve appjes over en weer, de hele dag staat er een grote glimlach op je gezicht en hoezeer je het de eerste periode ook verborgen wilt houden ( just in case) , mensen in je omgeving zien het aan je. Bij date nummer zoveel komt het dan te sprake; samenwonen. Onder het mom van “in de verre toekomst” en “gewoon even polsen” en “ik was gewoon benieuwd” wordt het onderwerp aangesneden. Je voelt je vereerd en blij, maar…….. wat moet je er voor opgeven? Hoe zit het met mijn vrijheid? Kan ik op vrijdagavond dan nog wel The Voice of Holland kijken, of staat PSV-AJAX dan op…?

Gelukkig is er geen “wetboek voor relaties”. Er staat nergens dat je MOET gaan samenwonen en als je dat wilt, in welk stadium van de relatie je dat dan moet doen. Dat zogenaamde wetboek moet je in een relatie samen maken. Om te voorkomen dat je er na maanden op een roze wolk te hebben rondgezweefd, achter komt dat hij toch eigenlijk geen kinderwens (meer) heeft, of toch liever voor een LATrelatie gaat (Living Apart Together; wel een relatie, maar ieder zijn eigen huisje) , is het verstandig al bij je Take2 profiel aan te geven naar wat voor een soort relatie je precies op zoek bent. Bij relatiebemiddeling wordt er gericht een match gezocht die voldoet aan de wensen die jij hebt aangegeven. Zo voorkom je een aantal “awkward” situaties en moeilijke gesprekken.

Ook ik heb ooit geroepen dat ik niet meer wilde samenwonen. En toch zat ik de afgelopen maanden tussen de verhuisdozen. Tja, de liefde is onvoorspelbaar, dat blijkt maar weer ee

Neem nu de stap naar een gezamenlijke toekomst!!! Wil jij kennismaken met een leuke vrouw van 66 jaar uit de omgeving van Reeuwijk? pic.twitter.com/5J9NT1DsV4

Ongeveer een jaar geleden op Take2's Twitter via Twitter Web App