“It’s better to spend time finding the right person, instead of spending time with the wrong person”.

Je bent jong en je wilt wat……

In mijn vorige blog schreef ik over daten als je al wat ouder bent. Maar, wat nu als je net de twintig bent gepasseerd en het gevoel hebt jouw liefde niet te kunnen vinden?

Het verschil tussen “datende ouderen” en “datende jongeren”, is dat vrijgezellen vanaf 40 jaar vaak niet meer op zoek zijn naar iemand om een gezin mee te stichten. Meestal hebben zij al kinderen en een of meerdere serieuze relaties achter de rug. Zij weten heel goed wat ze willen, maar vooral wat ze NIET willen. Als je wat jonger bent heb je wellicht nog een “huisje boompje beestje”- toekomst in gedachte en zoek je iemand met wie je de rest van je leven zou willen delen. Waarmee je een thuis, een gezin, een toekomst op gaat bouwen. De toekomstige vader of moeder van jouw kinderen, misschien wel. Maar ja, de ware Jacob of Jacoba komt doorgaans niet echt aan de voordeur voor een kopje suiker……

Tegenwoordig met alle gratis datingapps zou dat toch een makkie moeten zijn? Je swipe’t een keer naar links of naar rechts, je chat een paar keer met “Mr. Right”, je maakt een afspraak en klaar. Zo makkelijk is het. Toch? Er zitten echter een paar addertjes onder het gras. Het percentage vrijgezellen dat op deze apps reageert en een serieuze relatie wil is vrij klein. En wat nou als dat internet daten niet echt jouw ding is? Jongeren kijken tegenwoordig meer op een schermpje dan om zich heen. Maar alles wat je op dat schermpje ziet, is dat echt? Is dat de echte wereld? Of is het “gemaakt”? Een profielfoto precies in de juiste hoek genomen, met een filtertje of drie er overheen, een paar verzonnen hobby’s op het profiel en de meest vleiende woorden tijdens de eerste chat. Verwachtingsvol en leuk opgedoft ga je naar de eerste date en daar blijkt dat het profiel nog niet eens lijkt op hoe en wie hij in het echt is. Het is mij overkomen en ik weet zeker dat ik niet de enige ben.

Is internet daten niet jouw ding anno 2019, hoe kom je dan aan een leuke relatie? Relatiebemiddeling is een niet veel gebruikte term bij jongeren. “Je bent toch nog jong, tijd zat!”, zou veelal het commentaar van je omgeving kunnen zijn. Of het hierboven beschrevene: “Dan ga je toch op Tinder?” Allemaal goed bedoelde adviezen, maar je kiest de weg die het beste bij jou past. En als “de schermpjes”, de apps en chats niet jouw weg zijn, dan is er dus altijd nog Take2 relatiebemiddeling. Geen geswipe, geen filters, geen nepprofielen. Maar gewoon jongeren op zoek naar een serieuze relatie, in het ECHTE leven.

“It’s better to spend time finding the right person, instead of spending time with the wrong person”.

Miriam Niels
Schrijfster

Neem nu de stap naar een gezamenlijke toekomst!!! Wil jij kennismaken met een leuke vrouw van 66 jaar uit de omgeving van Reeuwijk? pic.twitter.com/5J9NT1DsV4

Ongeveer een jaar geleden op Take2's Twitter via Twitter Web App