“Love makes a family”

Van jij naar wij…….

Toen ik mij 5 jaar geleden weer op “de singles-markt” begaf, realiseerde ik mij terdege, dat er een aantal zaken heel anders waren dan de laatste keer dat ik dat deed. Ik was ten eerste ruim 15 jaar ouder , oftewel; ik had 15 jaar meer levenservaring. Daardoor wist ik beter wat ik wel, maar vooral ook wat ik niet wilde. En ten tweede had ik twee kinderen. Ik moest dus op zoek naar een leuke nieuwe man in mijn leven, maar ook in het leven van mijn kinderen. Bovendien is de kans, dat je een man tegenkomt die zelf ook al kinderen heeft, op deze leeftijd natuurlijk een stuk groter.

Ik sprak al eens eerder over “de klik”. Zodra de klik er is, tussen jou en je nieuwe liefde, zullen de kinderen snel ter sprake komen. Trots vertel je hoe leuk ze zijn, je laat hun slechte eetgedrag en het feit dat ze niets opruimen nog even achterwege en hij of zij doet hetzelfde. Volgens jullie is er ook vast en zeker “een klik” tussen de kinderen en jullie en tussen de kinderen onderling. Vast wel. Want ze zijn zo leuk. En samen vast ook. Of……???

Wanneer je de kinderen in je relatie betrekt is heel persoonlijk. Mijn advies zou zijn; doe het zeker niet te snel, geniet vooral eerst lekker van elkaar zonder de kinderen. Maar, wacht ook niet te lang. Je kunt het samen heel leuk hebben, maar als “de klik” er niet is met of tussen de kinderen, wordt het een heel ander verhaal. Zodra je zeker weet dat je een toekomst met elkaar wilt opbouwen, is het misschien goed om langzaamaan de kinderen in beeld te laten komen.

Hoe je dit doet is natuurlijk ook afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Met jonge kinderen ga je lekker een dagje naar de speeltuin, met wat oudere kinderen is een etentje misschien een beter idee. Voor het gemak ga ik er nu even vanuit dat de kinderen nog wat jonger zijn.

Uiteindelijk heb je dan de hele bende bij elkaar en dan kun je alleen maar hopen dat het klikt. Het zweet breekt je uit als je kind per ongeluk een flesje drinken van tafel maait, of bij de zoon van je vriend op zijn tenen is gaan staan, maar over het algemeen gaan deze eerste ontmoetingen best goed. Trots kijken jullie met zijn tweeën naar jullie spelende kroost en dromen al over een toekomst samen. “Wat zou het leuk zijn; samen in een huis, echt een gezin vormen”. Gekscherend lachen jullie om de hoeveelheid was en boodschappen die dat op zou leveren, om de “touringcar” die aangeschaft moet worden en het schuurtje dat vol komt te staan met fietsen…..

Persoonlijk ken ik die stapel was, de touringcar vol met boodschappen en het volle schuurtje maar al te goed, ik woon nu bijna 1 jaar samen met mijn vriend, mijn 2 dochters en zijn 2 zoons. In mijn volgende blog vertel ik mijn persoonlijke ervaringen met een samengesteld gezin en mijn rol als stiefmoeder en die van mijn vriend als stiefvader.

Via take2 relatiebemiddeling kun je uiteraard ook in contact komen met leuke alleenstaande vaders en/of moeders. En misschien droom je van een groot, samengesteld gezin; hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Lees dan zeker ook mijn volgende blog!

Wordt vervolgd…….

Miriam Niels

Neem nu de stap naar een gezamenlijke toekomst!!! Wil jij kennismaken met een leuke vrouw van 66 jaar uit de omgeving van Reeuwijk? pic.twitter.com/5J9NT1DsV4

Ongeveer een jaar geleden op Take2's Twitter via Twitter Web App