“never judge a book only by its cover”

Datingbureau versus Datingapp….

Tegenwoordig schieten de datingapps als paddenstoelen de grond uit. Eén swype naar links of naar rechts, een klik op de groene of de rode knop en je hebt kans dat je dezelfde avond nog een date hebt. Maar, waarop is deze match eigenlijk gebaseerd?

Nou daar kan ik vrij kort over zijn; het uiterlijk.

Er zijn enkele uitzonderingen. Datingapps waarbij je ook nog enigszins een profiel in moet vullen zijn er ook (al kom je dan niet verder dan je hobby’s, je opleiding en eventuele kinderen), maar doorgaans hoef je bij de meeste apps alleen maar een paar foto’s te uploaden (waar meestal minimaal een filtertje of 3 overheen zijn gegaan, dus een echt reëel beeld geeft het ook niet) , je leeftijd in te vullen, aan te geven waar je naar zoekt en swypen maar. Te grote neus? Naar links. Mooie blauwe ogen (waarvan je hoopt dat ze echt zijn), naar rechts. Raar kapsel? Links. Zwoele blik? Rechts.

Maar wie zegt dat die man of vrouw met dat rare kapsel niet gewoon een eerlijke foto van zichzelf heeft geplaatst? Dat hij/zij niet net zoveel van honden houdt als jij? Dat jullie qua werk- en denkniveau niet prima met elkaar matchen? Jullie niet evenveel van sushi houden? Jullie elkaar niet geweldig aanvullen en jullie niet , als je net wat breder kijkt, eigenlijk gewoon supergoed bij elkaar passen? De datingapp zegt dat niet. Die kijkt naar leeftijd, naar vraag en aanbod en hooguit naar wel of geen kinderen. Ik heb weleens een date gehad (ja, ook via een datingapp), waarbij het profiel zeer veelbelovend was. Een bijna te perfect profiel, waarbij ik vond dat ik vereerd moest zijn dat hij op date met mij wilde. Maar eenmaal op locatie, bleek dat de foto op de app wel uit een héle goede hoek genomen moest zijn…… Naarmate de avond vorderde bleek hij een enorme fan te zijn van natuur en wetenschap en moest ik moeite doen om wakker te blijven.

Veel van deze apps zijn gratis. Dat betekent dat er geen mensen aan te pas komen om een goede match te genereren. Bij een datingbureau wordt er echt moeite gedaan om twee mensen allereerst een leuke avond te bezorgen. Maar de insteek is , veel meer dan bij datingapps, een relatie in de toekomst. Zijn jullie een match, niet alleen voor 1 avond, maar ook op de lange termijn? Als je op zoek bent naar veel en vooral kortstondige avontuurtjes, dan volstaat zo’n datingapp prima. Maar als je zeker wilt weten dat beide partijen op zoek zijn naar een serieuze relatie, dan is take 2 relatiebemiddeling een veel betere optie. Alle mensen in hun bestand zijn serieus. Niet alleen op zoek naar een leuke avond, maar vooral naar een leuke toekomst. Samen

Neem nu de stap naar een gezamenlijke toekomst!!! Wil jij kennismaken met een leuke vrouw van 66 jaar uit de omgeving van Reeuwijk? pic.twitter.com/5J9NT1DsV4

Ongeveer een jaar geleden op Take2's Twitter via Twitter Web App