“Suddenly you know it’s time to start something new and trust the magic of new beginnings……”

Terwijl ik aan deze blog begin, besef ik me dat we alweer halverwege de eerste maand van 2018 zijn. Januari, de maand waarin de afslankpillen, nicotinepleisters en de hardloopschoenen als zoete broodjes over de toonbank gaan en waarin die zoete broodjes dan weer iets mìnder hard over de toonbank gaan. De maand van de goede voornemens.

De meest bekende goede voornemens zijn natuurlijk het afvallen, oftewel gezonder leven en in diezelfde categorie vallen ook het stoppen met roken en het meer bewegen. Sommige mensen hebben goede voornemens met een sociaal tintje; je ouders meer bezoeken, meer tijd vrijmaken voor vrienden, dat soort zaken. Persoonlijk doe ik niet aan goede voornemens, maar er is ooit één moment geweest waarop ik tòch iets met mijzelf afsprak voor het nieuwe jaar;

Het was de eerste oudjaarsavond na mijn scheiding. De eerste oudjaarsavond zonder partner. Na de oliebollen, appelflappen en de oudejaarsloterij was daar het aftelmoment. Met mijn glas bubbels in de hand keek ik gespannen naar het klokje op t.v. Nadat we met zijn allen hardop hadden afgeteld van 10 naar 0, zocht ik wanhopig een ander champagneglas om mee te klinken, maar de meeste champagneglazen klonken al met een ander glas, of hingen om de nek van iemand terwijl er gelukkig nieuwjaar werd gewenst. Dus hief ik mijn glas maar in de lucht, mompelde iets van “proost” en dronk het in één teug leeg.

Nadat alle stelletjes elkaar van alles hadden gewenst, van “een nieuw huis”, tot “een nieuw kind”, tot “een topjaar met ons gezin”, wendden zij zich tot mij met de goedbedoelde woorden: “ Miriam, dit wordt JOUW jaar”. Ik bedankte uiteraard en glimlachte terwijl ik een slok nam uit iemand anders zijn champagneglas, maar ik dacht : “Nee. Dit wordt niet MIJN jaar. Volgend jaar op dit tijdstip, proost ik niet “in de lucht”, maar klinkt mijn champagneglas tegen dat van mijn nieuwe partner. Het wordt niet mijn jaar, maar ONS jaar. Alleen nog even de andere helft van “ons” vinden.

Dat was mijn goede voornemen toen. En met wat vertraging is het me gelukt.

Want zeg nou zelf; ook 2018 wordt veel gezelliger als je met zijn tweeën bent, in plaats van alleen!

Ik wens iedereen een fijn en gezond, maar vooral liefdevol 2018!

Team Take2
Miriam Niels

 

Neem nu de stap naar een gezamenlijke toekomst!!! Wil jij kennismaken met een leuke vrouw van 66 jaar uit de omgeving van Reeuwijk? pic.twitter.com/5J9NT1DsV4

Ongeveer een jaar geleden op Take2's Twitter via Twitter Web App