“The best feeling is when you look at him/her. And he/she is already staring”

 

In mijn vorige blog schreef ik over het wel of niet klaar zijn voor een nieuwe relatie; je weet niet precies wanneer, of en hoe erg je er klaar voor bent. Maar als je je besluit open te stellen en op zoek gaat naar een nieuwe partner, komt de volgende onzekerheid om de hoek kijken; “hoe weet ik, of ik de juiste keuze maak? Wat is nou die echte “klik”?

Ook hier geldt wederom; dat weet je nooit ECHT zeker. Echter, er zijn verschillende studies en onderzoeken op losgelaten om erachter te komen, wat “de klik” zou kunnen veroorzaken.

Amerikaanse psychologen zweren bij de volgende 5 factoren die zij naar aanleiding van hun wetenschappelijk onderzoek hebben geformuleerd:

– Hoe vaker je iemand ziet, hoe leuker je degene gaat vinden. En dan bedoelen ze niet perse dates, of persoonlijk contact, maar zelfs in het voorbijgaan van iemand kan al een soort verlangen ontstaan.

– Jezelf kunnen zijn bij iemand. Als je voortdurend moet nadenken over wat je zegt en doet, kun je je voorstellen dat dit niet bevorderlijk zal zijn voor een goede relatie. Als je je heel snel bij iemand op je gemak voelt, geeft dat een enorme aantrekkingskracht.

– Leuk gevonden worden= leuk vinden! Als iemand moeite voor je doet, je laat weten dat je speciaal bent, je bijzonder laat voelen, ontstaat er vaak een wederzijds gevoel. Zelfs wanneer dat er eerst misschien helemaal niet was.

– Opposites attract?! Volgens de onderzoeken van de Amerikaanse psychologen klopt er niets van de stelling dat tegenpolen elkaar aantrekken. We vinden juist mensen het vaakst leuk, als ze op ons lijken, zeggen zij. Echter, in de praktijk ontstaat dan soms het gevaar op een “broer/zus-relatie”. De ervaring leert dat een relatie juist het beste werkt als je elkaar vrij kunt laten, je eigen hobby’s hebt en vooral ook dingen voor jezelf blijft doen. Je vermijdt juist de alom gevreesde “sleur” als jullie uitdaging vinden bij elkaar, uiteraard binnen de door jullie bepaalde kaders. Bij deze balans helpt o.a. relatiebemiddeling je een goede match te vinden.

– Dezelfde ervaring hebben. Je bent allebei daar, op hetzelfde moment. Denk aan een vakantieliefde, of een collega. Of misschien een date waarbij je een toffe activiteit gaat doen. Het meemaken van dezelfde gebeurtenis op hetzelfde moment kan een trigger zijn voor “de klik”.

Buiten deze factoren, is er natuurlijk ook nog zoiets als lichamelijke aantrekkingskracht. Deze is heel persoonlijk. Onderzoeken wijzen uit, dat dit lang niet altijd de doorslag geeft voor een klik, maar wel in 80% van de gevallen een eerste aanzet is tot een gesprek, een date, een eerste knipoog, enzovoort. En of het nou zijn gespierde body (of haar lange benen), of zijn schattige sproetjes (of haar leuke wipneusje) zijn die het voor je doen, dat maakt niet uit. De klik hoeft er zeker niet minder om te zijn. Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur als het gaat om het uiterlijk van iemand. Sommigen gaan voor uitstraling, een ander voor een specifieke haarkleur, maar ook lichaamstaal kan hierbij heel belangrijk zijn. Een open houding, een zelfverzekerde mimiek…….het speelt allemaal mee.

In mijn volgende blog wil ik wat dieper in gaan op bepaalde karaktereigenschappen die wel of niet bij elkaar passen. Want als die klik er eenmaal is, hoe zorg je er dan voor dat deze niet verandert in een…..knnnnnak…….. ?

 

Neem nu de stap naar een gezamenlijke toekomst!!! Wil jij kennismaken met een leuke vrouw van 66 jaar uit de omgeving van Reeuwijk? pic.twitter.com/5J9NT1DsV4

Ongeveer een jaar geleden op Take2's Twitter via Twitter Web App